Επιτροπή Άμυνας: Αποδέσμευση κονδυλίου και συζήτηση επιμέρους προβλημάτων Εθνικής Φρουράς

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/04/2023, εξέτασε αίτημα που της υποβλήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας για αποδέσμευση κονδυλίου που περιλαμβάνεται στον περί Προϋπολογισμού Νόμο του 2023.  

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής αντάλλαξαν απόψεις επί θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας της Επιτροπής, ώστε αυτά να τεθούν υπόψιν του Υπουργού Άμυνας για να συζητηθούν σε επόμενες συνεδρίες.  

Ειδικότερα, μεταξύ των εν λόγω θεμάτων περιλαμβάνονται η ανάγκη επίλυσης επιμέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, η αναβάθμιση των όρων εργοδότησης των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) και η άρση της αδικίας σε βάρος των γυναικών υπαξιωματικών. 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Οικονομικών

Ενώπιον Ολομέλειας σχέδια νόμου για εκποιήσεις, αίτημα για ξεπάγωμα 400 θέσεων στο δημόσιο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 04/12/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί Δικαστηρίων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2023  Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023   Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Παράταση θητειών μελών «Φωνής», συνάντηση με αντιπροσωπία της GRETA

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 04/12/2023, εξέτασε την ακόλουθη πρόταση νόμου:  Ο περί της Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023 Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση