Επιτροπή Άμυνας: Αποδέσμευση κονδυλίου και συζήτηση επιμέρους προβλημάτων Εθνικής Φρουράς

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/04/2023, εξέτασε αίτημα που της υποβλήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας για αποδέσμευση κονδυλίου που περιλαμβάνεται στον περί Προϋπολογισμού Νόμο του 2023.  

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής αντάλλαξαν απόψεις επί θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας της Επιτροπής, ώστε αυτά να τεθούν υπόψιν του Υπουργού Άμυνας για να συζητηθούν σε επόμενες συνεδρίες.  

Ειδικότερα, μεταξύ των εν λόγω θεμάτων περιλαμβάνονται η ανάγκη επίλυσης επιμέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, η αναβάθμιση των όρων εργοδότησης των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) και η άρση της αδικίας σε βάρος των γυναικών υπαξιωματικών. 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Πόθεν έσχες, προϋπ. €351.3 εκ., προαγωγές δημοσίου, Ταμείο Αλληλεγγύης και επίδομα τέκνου

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, υπερψήφισε τις προτάσεις νόμου για το πόθεν έσχες, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €351.3 εκ., τη μείωση της βαρύτητας του κριτηρίου της ετήσιας υπηρεσιακής έκθεσης για προαγωγές στη δημόσια υπηρεσία, τις προτάσεις νόμου για ρυθμίσεις στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τους κουρεμένους και την αύξηση του

Εσωτερικών

Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα ΥΠΕΣ για πολεοδομικές άδειες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 11/07/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους ΕΟΑ Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η εκχώρηση πολεοδομικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης δυνάμει διατάγματος. Αντιδράσεις στη Βουλή από Προέδρους ΕΟΑ για διάταγμα