Επιτροπή Άμυνας: Αποδέσμευση κονδυλίου και συζήτηση επιμέρους προβλημάτων Εθνικής Φρουράς

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/04/2023, εξέτασε αίτημα που της υποβλήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας για αποδέσμευση κονδυλίου που περιλαμβάνεται στον περί Προϋπολογισμού Νόμο του 2023.  

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής αντάλλαξαν απόψεις επί θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας της Επιτροπής, ώστε αυτά να τεθούν υπόψιν του Υπουργού Άμυνας για να συζητηθούν σε επόμενες συνεδρίες.  

Ειδικότερα, μεταξύ των εν λόγω θεμάτων περιλαμβάνονται η ανάγκη επίλυσης επιμέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, η αναβάθμιση των όρων εργοδότησης των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) και η άρση της αδικίας σε βάρος των γυναικών υπαξιωματικών. 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Λύσεις πρόσβασης στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Μη υλοποίηση εισηγήσεων Επιτρόπου Διοικήσεως από τις κρατικές υπηρεσίες Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η μη υλοποίηση των εισηγήσεων της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις κρατικές υπηρεσίες,

Παιδείας

420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα για ναρκωτικά, πιεστικά χρονοδιαγράμματα για προϋπολογισμό ΤΕΠΑΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Παραβατικότητα και εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η παραβατικότητα και οι εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία, καθώς και η απουσία στήριξης θυτών και θυμάτων. 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα