Επιστροφή και ανακατανομή €577.000 στα πολιτικά κόμματα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών θα αποστείλει η Βουλή για το ζήτημα της ανάκτησης και ανακατανομής της κρατικής χορηγίας των κομμάτων.

Αυτό αποφάσισαν κατά τη σημερινή σύσκεψη οι αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών κομμάτων όπου τέθηκε ξανά ενώπιον τους το ζήτημα χωρίς να υπάρξει κατάληξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος αντιτίθεται στην επιστροφή του κονδυλίου που έλαβε το κόμμα του και πρότεινε όπως το θέμα να λυθεί μέσω δικαστηρίου.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε ενημερώσει την περασμένη εβδομάδα τη Βουλή ότι σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να ανακτήσει τις χορηγίες από τα κόμματα και να την ανακατανέμει σε άλλα, προτίθεται το ίδιο να απαιτήσει την επιστροφή των παράτυπων καταβληθέντων χορηγιών, σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα αποφάσισαν όπως μοιραστούν προκαταβολικά το σύνολο της κρατικής χορηγίας για το τρέχον έτος, μη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τον περασμένο Μάιο θα πραγματοποιούνταν βουλευτικές εκλογές κατά τις οποίες ήταν πολύ πιθανόν να άλλαζε η σύνθεση της Βουλής, αλλά και η δυναμική των κομμάτων.

Σύμφωνα εξάλλου με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, μετά από επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, το ποσό θα πρέπει να επανακατανεμηθεί στη βάση των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων.

Το υπουργείο Οικονομικών στην επιστολή του προς τη Βουλή ενημέρωσε εξάλλου και για τα ποσά της κρατικής χορηγίας που πρέπει να επιστρέψουν το κάθε κόμμα, βάση και της δυναμικής τους στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, αλλά και τα ποσά που θα πρέπει να ανακατανεμηθούν σε κόμματα.

Σύμφωνα με την επιστολή του υπουργείου συνολικά πρέπει να επιστραφούν από κόμματα €577.513,72, εκ των οποίων οι €277.429.68 από τη Συμμαχία Πολιτών, οι €251.203,39 από το Κίνημα Αλληλεγγύη, οι €47.321,78 από το ΔΗΚΟ και €1.558,87 από το ΑΚΕΛ.

Όσο αφορά τα ποσά που θα πρέπει να ανακατανεμηθούν στα κοινοβουλευτικά κόμματα, το υπουργείο ανέφερε στην επιστολή του ότι θα πρέπει να δοθεί στη ΔΗΠΑ το ποσό των €318.591,95, στο ΕΛΑΜ το ποσό των €145.750,09, στην ΕΔΕΚ το συνολικό ποσό των €59.305,46, στο ΔΗΣΥ το ποσό των €37.069,63 και στο Κίνημα Οικολόγων το ποσό των €16.769,59.

Πηγή – Stockwatch 

Δείτε Περισσότερα

Επιτροπές

Επιτροπή Εργασίας: Νομοσχέδιο για αύξηση της άδειας μητρότητας

Την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής θα συζητηθεί με την μορφή του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για αύξηση της άδειας μητρότητας. Τα νομοσχέδιο για την άδεια μητρότητας και πατρότητας και την γονική άδεια παρουσιάστηκαν σήμερα στην Επιτροπή από την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. Η Υπουργός είπε ότι με το νομοσχέδιο η άδεια μητρότητας για

Επιτροπές

Επιτροπή Γεωργίας: Η κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει τους κτηνοτρόφους

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής διαβεβαίωσε σήμερα την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει τους κτηνοτρόφους και θα σταθεί αρωγός τους μετά και από τις πρόσφατες μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των σιτηρών. Θέμα συζήτησης στην Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής ήταν το κλείσιμο της Επιτροπής Σιτηρών, οι αυξήσεις στις