Έκτακτη συνεδρία Ολομέλειας για έγκριση της παράτασης μειωμένων φόρων στα καύσιμα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο, 02/03/2023, στις 16:00 μ.μ. η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, προκειμένου να ψηφίσει σε νόμο την παράταση των μειωμένων συντελεστών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι και το τέλος Απριλίου.

Η νέα δίμηνη παράταση είχε εγκριθεί στις 22 Φεβρουαρίου, κατά την τελευταία συνεδρία της απελθούσας κυβέρνησης. Ωστόσο το νομοσχέδιο δεν είχε προωθηθεί στη Βουλή, η οποία είχε διακόψει τις εργασίες της λόγω των προεδρικών εκλογών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, η Ολομέλεια θα συνέλθει στις 16:00, ενώ στις 15:00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή, προκειμένου να εξετάσει το νομοσχέδιο.

«Δεν θα αφήσουμε τους Κύπριους καταναλωτές να πληρώνουν έστω και ένα σεντ παραπάνω για εννέα ή δέκα μέρες», είπε η κ. Ερωτοκρίτου, η οποία απέδωσε στην εκτελεστική εξουσία το μπέρδεμα που έγινε σε σχέση με την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Λέγοντας πως το νομοσχέδιο ήρθε στο αρχείο της Βουλής στις 24 Φεβρουαρίου, η κ. Ερωτοκρίτου επεσήμανε πως είναι γνωστό πως τα νομοσχέδια κατατίθενται στην Ολομέλεια.

«Η κυβέρνηση γνωρίζει πως τα νομοσχέδια κατατίθενται σε Ολομέλεια. Η Βουλή δεν είναι ταχυδρομείο, υπάρχει Σύνταγμα, το οποίο διαλαμβάνει ότι η κατάθεση νομοσχεδίων γίνεται σε Ολομέλεια», είπε.

Η κ. Ερωτοκρίτου σημείωσε πως η εκτελεστική εξουσία γνώριζε ότι δεν υπήρχε Ολομέλεια ενώ η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρία του σώματος ήταν στις 9 Μαρτίου και συμπλήρωσε πως «άρα θα άφηναν τον κόσμο να πληρώνει φόρους από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 9 Μαρτίου, στην καλύτερη περίπτωση».

«Όλο το βράδυ υπήρχαν επαφές και συνεννοήσεις και με την Πρόεδρο της Βουλής, η οποία αντιλήφθηκε άμεσα το σοβαρότητα του θέματος και μέχρι πριν από λίγο μου επιβεβαίωσαν ότι έχουμε έκτακτη Επιτροπή Οικονομικών και έκτακτη Ολομέλεια», κατέληξε η κ. Ερωτοκρίτου.

Συνεπώς από σήμερα το πρωί μέχρι και την έγκριση του νομοσχεδίου αύριο το απόγευμα, οι τιμές των καυσίμων θα είναι ψηλότερες, αφού ο φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 7 σεντ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης κατά 8,3 σεντ και του πετρελαίου κίνησης κατά 6,4 σεντ το λίτρο.

Συναφείς δημοσιεύσεις στα ΜΕ:

Stockwatch: Στην Ολομέλεια αύριο η παράταση έκπτωσης στα καύσιμα

Nomoplatform-ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Πρόγραμμα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας ημερομηνίας 15/04/2024 – 19/04/2024

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας έχει ως εξής:             Δευτέρα 15/04/2024                  Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, 9:00 π.μ..  Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, 10:00 π.μ..   Τρίτη 16/04/2024                    Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, 9:00 π.μ..                Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, 9:00 π.μ..                            Επιτροπή για

Μεταφορών

Το εργοτάξιο Α φάσης δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, επισκέφθηκε η Επιτροπή Μεταφορών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις 12/04/2024, πραγματοποίησε επίσκεψη στην υπέργεια διάβαση επί της Λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου παρά τω Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, στην οδική συμβολή «Βιοφώς» στον Δυτικό παρακαμπτήριο δρόμου Πάφου, στη «Διπλαρκάτζια» στον Δήμο Πάφου, στον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς παρά την κοινότητα Καλλέπεια και στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αργάκας για ενημέρωση σχετικά