Έκδοση τόμου «Ο Θεσμός της Βουλής των Αντιπροσώπων»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η έκδοση του τόμου με τίτλο «Ο Θεσμός της Βουλής των Αντιπροσώπων», αποτελεί καρπό του μεγαλύτερου επιστημονικού συνεδρίου για τις κοινοβουλευτικές σπουδές που έχει πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, ενός συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης εξήντα χρόνων λειτουργίας του κυπριακού κοινοβουλίου.  

Με περισσότερες από 30 συμβολές, ο εν λόγω τόμος εξετάζει κλασικά ερωτήματα όπως η αυτονομία του κοινοβουλίου, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, το κοινοβουλευτικό έργο, η κοινοβουλευτική διπλωματία, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, όσο και εξειδικευμένα θέματα όπως η συμμετοχή του κοινοβουλίου σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς κοινοβουλευτικούς θεσμούς, τις «συγκρούσεις» μεταξύ κοινοβουλίου και δικαστικής εξουσίας, τη θεσμοθετημένη άσκηση πίεσης προς τη νομοθετική εξουσία, τη δράση των κοινοβουλευτικών επιτροπών και την εκπροσώπηση των θρησκευτικών ομάδων. 

O συνιδρυτής του Nomoplatform Δρ. Νικόλας Κυριακίδης, είναι ένας από τους συγγραφείς του κεφαλαίου με τίτλο «Transparency and Accountability for Cypriot Legislature: An Online Legislative Observatory for the House of Representatives».  

Διαβάστε ολόκληρο το κεφάλαιο εδώ.

Δείτε ολόκληρο το επιστημονικό συνέδριο εδώ.

Nomoplatform  

Δείτε Περισσότερα

Θεσμών

Λύσεις πρόσβασης στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Μη υλοποίηση εισηγήσεων Επιτρόπου Διοικήσεως από τις κρατικές υπηρεσίες Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η μη υλοποίηση των εισηγήσεων της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις κρατικές υπηρεσίες,

Παιδείας

420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα για ναρκωτικά, πιεστικά χρονοδιαγράμματα για προϋπολογισμό ΤΕΠΑΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/04/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Παραβατικότητα και εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η παραβατικότητα και οι εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία, καθώς και η απουσία στήριξης θυτών και θυμάτων. 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα