Έκδοση τόμου «Ο Θεσμός της Βουλής των Αντιπροσώπων»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η έκδοση του τόμου με τίτλο «Ο Θεσμός της Βουλής των Αντιπροσώπων», αποτελεί καρπό του μεγαλύτερου επιστημονικού συνεδρίου για τις κοινοβουλευτικές σπουδές που έχει πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, ενός συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης εξήντα χρόνων λειτουργίας του κυπριακού κοινοβουλίου.  

Με περισσότερες από 30 συμβολές, ο εν λόγω τόμος εξετάζει κλασικά ερωτήματα όπως η αυτονομία του κοινοβουλίου, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, το κοινοβουλευτικό έργο, η κοινοβουλευτική διπλωματία, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, όσο και εξειδικευμένα θέματα όπως η συμμετοχή του κοινοβουλίου σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς κοινοβουλευτικούς θεσμούς, τις «συγκρούσεις» μεταξύ κοινοβουλίου και δικαστικής εξουσίας, τη θεσμοθετημένη άσκηση πίεσης προς τη νομοθετική εξουσία, τη δράση των κοινοβουλευτικών επιτροπών και την εκπροσώπηση των θρησκευτικών ομάδων. 

O συνιδρυτής του Nomoplatform Δρ. Νικόλας Κυριακίδης, είναι ένας από τους συγγραφείς του κεφαλαίου με τίτλο «Transparency and Accountability for Cypriot Legislature: An Online Legislative Observatory for the House of Representatives».  

Διαβάστε ολόκληρο το κεφάλαιο εδώ.

Δείτε ολόκληρο το επιστημονικό συνέδριο εδώ.

Nomoplatform  

Δείτε Περισσότερα

Ελέγχου

Διαφωνία με διαπιστώσεις της ΕΥ για αστυνομία εξέφρασε η Υπ. Δικαιοσύνης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 07/12/2023, εξέτασε την ακόλουθη ειδική έκθεση: Έλεγχος Αστυνομίας Κύπρου-Ειδική Έκθεση 30.11.2023 (ΑΣΤ/01/2023) Διαφωνία με διαπιστώσεις της ΕΥ για αστυνομία εξέφρασε η Υπ. Δικαιοσύνης Τη διαφωνία της με διαπιστώσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας (ΕΥ) στην Ειδική Έκθεση για την Αστυνομία εξέφρασε