Εκδόσεις Βουλής: Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 1974

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Τον Ιούλιο του 2014, η Βουλή των Αντιπροσώπων, με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, εξέδωσε συλλογή φωτογραφικού υλικού που αποτυπώνει τη μεγάλη τραγωδία που υπέστη ο λαός και ο τόπος μας το 1974.

Η έκδοση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από την προπραξικοπηματική περίοδο μέχρι τη συντέλεση του δίδυμου εγκλήματος και τις οδυνηρές συνέπειές του, τον ξεριζωμό διακοσίων χιλιάδων Ελληνοκυπρίων, το δράμα των αγνοουμένων και των οικογενειών τους, στιγμές της ζωής των εγκλωβισμένων της Καρπασίας, την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τον Ιούλιο του 2015 κυκλοφόρησε νέα, εμπλουτισμένη δίγλωσση έκδοση -στην ελληνική και αγγλική γλώσσα- με τον τίτλο «Ιούλιος-Αύγουστος 1974:  Πραξικόπημα, Τουρκική Εισβολή.  1974 July-August:  Coup, Turkish Invasion» σε 3 500 αντίτυπα.

Δείτε ολόκληρο το φωτογραφικό υλικό εδώ: «Ιούλιος-Αύγουστος 1974:  Πραξικόπημα, Τουρκική Εισβολή.  1974 July-August:  Coup, Turkish Invasion»

 

 

Δείτε Περισσότερα

Ολομέλεια

Ολομέλεια της Βουλής: Οριστική αναβολή των δημοτικών εκλογών για το 2024

Την οριστική αναβολή των δημοτικών εκλογών ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων με 37 ψήφους υπέρ (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ), 7 ψήφους κατά (ΕΛΑΜ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) και 3 αποχές (ΕΔΕΚ). Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, υπερψήφισε υπό την μορφή του κατ’ επείγοντος τα νομοσχέδια που προνοούν την αναβολή των δημοτικών εκλογών