Ειρήνη Χαραλαμπίδου: «Υπάρχουν απίστευτα κενά στη νομοθεσία»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ανέφερε τα ακόλουθα:

  • Στόχος μας είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων των θυμάτων.
  • Δυστυχώς όπως διεφάνη σήμερα τόσο από τις μαρτυρίες και τις μελέτες έγκριτων νομικών αλλά και των αρμόδιων φορέων, υπάρχουν απίστευτα κενά στη νομοθεσία.
  • Πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε προκειμένου να καταλήξουμε σε έναν νόμο που θα σέβεται και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των θυμάτων.
  • Στο εξωτερικό υπάρχει ο θεσμός του Επιτρόπου για τα δικαιώματα των θυμάτων, πρέπει να εφαρμοστεί και στην Κύπρο.

 

 

Δείτε Περισσότερα

Νομικών

Αντισυνταγματικός ο έλεγχος σε Εισαγγελείς και Υπουργούς, είπε Γ. Σαββίδης στη Βουλή 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (Τροποποιητικός) (Αρ. 1) Νόμος του 2022  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση

Παιδείας

Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, το 20% των μαθητών έχει δεχθεί μπούλινγκ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/09/2023, συζήτησε θέματα που αφορούν τον σχολικό αθλητισμό, την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με τους σχολικούς συνοδούς.  Ένταση στην Επ. Παιδείας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού  Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή