Διευκολύνσεις για διαβατήρια σε 3.5 χιλ. αιτητές, ανακοινώσεις από Υπουργεία για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 28/03/2024, εξέτασε την ακόλουθη πρόταση νόμου:

Ο περί Αρχείου Πληθυσμού (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024

Η Επιτροπή συζήτησε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι να βελτιωθεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο αναφορικά με την πολιτογράφηση αλλοδαπών.

Διευκολύνσεις για διαβατήρια σε 3.5 χιλ. αιτητές

Διευκολύνσεις για την πολιτογράφηση περίπου 3,5 χιλιάδων προσώπων που οι αιτήσεις τους πάγωσαν με την αναθεώρηση της κείμενης νομοθεσίας στα τέλη του 2023, εξέτασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

Σχετική πρόταση νόμου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, η οποία αποσκοπεί με βάση την αιτιολογική έκθεση της στη βελτίωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με την πολιτογράφηση αλλοδαπών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Stockwatch: Διευκολύνσεις για διαβατήρια σε 3.5 χιλ. αιτητές

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή συζήτησε το ακόλουθο θέμα:

Ενοίκια βιομηχανικών περιοχών και βιοτεχνικών ζωνών

Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκε η ανάγκη εξεύρεσης λύσης αναφορικά με την ανισότητα που υπάρχει στα ενοίκια μεταξύ των βιομηχανικών περιοχών και των βιοτεχνικών ζωνών.

Ανακοινώσεις από Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες

Η ανάγκη εξεύρεσης λύσης αναφορικά με την ανισότητα που υπάρχει στα ενοίκια μεταξύ των βιομηχανικών περιοχών και των βιοτεχνικών ζωνών συζητήθηκε εκ νέου κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιαννάκης Γαβριήλ, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, αναμένονται ανακοινώσεις από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γαβριήλ, το 2013 με απόφαση της τότε Κυβέρνησης και με σύμφωνη γνώμη του ΚΕΒΕ, τροποποιήθηκαν τα ενοίκια στις βιομηχανικές περιοχές. Όσον αφορά τις βιοτεχνικές ζώνες, όπως είπε, αντί να παραμείνουν τα ίδια, το 2021 ζητήθηκαν αναδρομικά τα ενοίκια, καλώντας βιοτέχνες και μικροβιοτέχνες να καταβάλουν 20.000-30.000 ευρώ για καθυστερημένες οφειλές.

«Όταν εγγράφηκε το θέμα, αναμέναμε ότι θα λυνόταν σύντομα», είπε ο κ. Γαβριήλ, σημειώνοντας ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε. «Η σημερινή συνεδρία ήταν καθαρός εμπαιγμός των δύο Υπουργείων προς το Κοινοβούλιο, γιατί ενώ είχαν τεθεί τον περασμένο Νοέμβριο ξεκάθαρα ερωτήματα, τα οποία είχαν υποσχεθεί τότε ότι θα απαντούσαν γραπτώς στους επηρεαζόμενους, εντός 15 ημερών, σήμερα μας είπαν ότι δεν είναι έτοιμα και ότι θα κάνουν ανακοίνωση τα δύο Υπουργεία», πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι «όταν συζητιέται ένα θέμα σε οποιαδήποτε Επιτροπή της Βουλής, θα πρέπει να τυγχάνει του ανάλογου σεβασμού».

Nomoplatform-ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Οικονομικών

Προαγωγές δημοσίου με δύο τρόπους, προβληματισμοί για αποσπάσεις και έγκριση 35 οχημάτων αξιωματούχων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/04/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:  Ο περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Προαγωγή, Διατμηματική Προαγωγή και Πρώτο Διορισμό και Προαγωγή στη Δημόσια Υπηρεσία (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024  Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η τροποποίηση του περί Αξιολόγησης Υποψηφίων

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κακοποίηση μαθητών, αναστολή δικαστικών εξόδων για Astrasol και ψήφισμα για καθαρό περιβάλλον

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/04/2024, συζήτησε θέματα που αφορούν το δικαίωμα των παιδιών στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και το ανθρώπινο δικαίωμα διαβίωσης σε υγιές περιβάλλον. Οι μαθητές έσπασαν τη σιωπή τους για κακοποίηση, παρούσα η ίδια σε εξομολόγηση μαθήτριας, είπε η ΥΠΑΝ