Χρύσανθος Σαββίδης: «Άμεση αποζημίωση των πυρόπληκτων κατοίκων Κοίλης»

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΚΟ ΧΡ. ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΟΙΛΗΣ

18 Αυγούστου 2021

Προς: Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύριο Κώστα Καδή

Θέμα: Αποζημίωση πυρόπληκτων κατοίκων Κοίλης

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Καθότι έχει περάσει αρκετός καιρός από την καταστροφική πυρκαγιά της 26ης Ιουνίου 2021 στις κοινότητες Τάλας και Κοίλης θα ήθελα να σας παρακαλέσω για πολλοστή φορά όπως προχωρήσετε άμεσα στην αποζημίωση των πληγέντων κατοίκων Κοίλης.
Οι πληγέντες κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι το Υπουργείο πετάει το μπαλάκι ευθυνών στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και η Αρχή αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αφήσουμε έξω από όλο αυτό το δυσάρεστο γεγονός τους πυρόπληκτους κατοίκους που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.
Παρακαλώ όπως προχωρήσετε άμεσα στην αποζημίωση των πυρόπληκτων όπως πράξατε με τις ορεινές περιοχές Λάρνακας και Λεμεσού. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τους ενδοιασμούς σας όσο αφορά τα αίτια πρόκλησης της συγκεκριμένης πυρκαγιάς αλλά ας στηρίξουμε έμπρακτα τις αγροτικές περιοχές μας αποζημιώνοντας τους το συντομότερο και εάν τελικά αποδοθούν ευθύνες στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για την πρόκληση της πυρκαγιάς να διεκδικήσετε εσείς ως Υπουργείο την αποζημίωση που θα καταβάλετε από την ίδια την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.
Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον και τη μέχρι τώρα δράση σας σε θέματα που αφορούν τις αγροτικές περιοχές και την αγροτική ανάπτυξη είμαι σίγουρος ότι θα διερευνήσετε με υπευθυνότητα το πιο πάνω ζήτημα και αποβλέπω στη θετική σας ανταπόκριση.

Μετά τιμής,
Χρύσανθος Σαββίδης
Βουλευτής ΔΗ.ΚΟ

Πηγή – ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Υγείας

Επιστολή θα στείλει η ΠτΒ προς τον ΠτΔ για ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, συζήτησε το ακόλουθο θέμα: Οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκαν οι επικείμενες οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ», καθώς και ο προγραμματισμός-λήψη μέτρων, για να μην υπάρξει καμία επίπτωση στην υγεία

Εσωτερικών

Αφαίρεσε πρόνοια για αύξηση έως 14% στα τιμολόγια νερού η Επιτροπή Εσωτερικών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/06/2024, εξέτασε τα ακόλουθα νομοσχέδια: Ο περί Δήμων (Τροποποιητικός) Ο περί Κοινοτήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 Ο περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2024 Ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024 Η Επιτροπή εξέτασε τα πιο πάνω