Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/05/2025, συζήτησε τα ακόλουθα θέματα:
- Κυκλοφορία τετράτροχων μοτοσυκλετών
Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κυκλοφορία τετράτροχων μοτοσυκλετών
Μπάχαλο με το καθεστώς κυκλοφορίας τετράτροχων μοτοσικλετών και οχημάτων buggy – Κάποια ενοικιάζονται παράνομα
Συνεχίζεται η σύγχυση γύρω από το καθεστώς κυκλοφορίας των τετράτροχων μοτοσικλετών και των οχημάτων τύπου buggy, όπως αναδείχθηκε εκ νέου κατά τη συζήτηση του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών.
Αν και το ζήτημα είχε τεθεί επί τάπητος πριν από ένα χρόνο, καμία ουσιαστική πρόοδος δεν έχει σημειωθεί, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα μέλη της Επιτροπής. Αξιοσημείωτο, είναι όπως καταγγέλθηκε στη Βουλή, το γεγονός πως το ΤΟΜ, «γνωρίζει ποιοι έχουν αυτά τα οχήματα και υπάρχει υποψία ότι ενοικιάζονται, χωρίς το Τμήμα να πράξει το οτιδήποτε». Όπως λέχθηκε, κάποιοι τα ενοικιάζουν παράνομα.
Σε τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως, «ένα χρόνο δεν έγινε τίποτε, είναι λες και ακούμε τα ίδια με πέρσι. Αυτό το θέμα πρέπει να επανέλθει το αργότερο σε ένα μήνα και πρέπει το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) να συγκαλέσει σύσκεψη με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και να έρθει λύση στη Βουλή».
Διαβάστε περισσότερα εδώ:
- Δρόμος Αεροδρομίου – Τουριστικής Περιοχής Πάφου
Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω του οποίου εξετάστηκαν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον δρόμο Αεροδρομίου – Τουριστικής Περιοχής Πάφου και προέκτασης μέχρι την Πέγεια.
Επιπλέον, η Επιτροπή εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου:
Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η εναρμόνιση με την Οδηγία (ΕΕ) 2022/362 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 24ης Φεβρουαρίου 2022 για την τροποποίηση των οδηγιών 1999/62/ΕΚ, 1999/37/ΕΚ και (ΕΕ) 2019/520, όσον αφορά την επιβολή τελών στα οχήματα που χρησιμοποιούν ορισμένα έργα υποδομής.
Η Επιτροπή τοποθέτησε για λήψη τελικής απόφασης την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η αύξηση από τρεις μήνες σε δύο έτη του μέγιστου χρονικού διαστήματος στέρησης του δικαιώματος κατοχής ή εξασφάλισης άδειας οδήγησης που δύναται να επιβάλει το δικαστήριο για το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς.
Nomoplatform-ΚΥΠΕ