Αξιολόγηση και προαγωγή των μελών της Εθνικής Φρουράς

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/05/2025, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: 

Η Επιτροπή εξέτασε τους πιο πάνω κανονισμούς σκοπός των οποίων είναι η διαφοροποίηση των κριτηρίων αξιολόγησης και κρίσης για προαγωγή των μελών του Στρατού της Δημοκρατίας και εισαγωγή ρυθμίσεων αναφορικά με τον έλεγχο και τις συνέπειες από τη χρήση παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών από τα μέλη του Στρατού της Δημοκρατίας. 

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η κατάργηση διάταξης με την οποία στοιχειοθετείται ως πλημμέλημα η ασυμβίβαστη προς τη στρατιωτική πειθαρχία διαγωγή, προς αποφυγή παρερμηνείας, λόγω ασάφειας και αοριστίας της εν λόγω διάταξης. 

Η Επιτροπή τοποθέτησε για λήψη τελικής απόφασης τους πιο πάνω κανονισμούς σκοπός των οποίων είναι η αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την πολιτική σχεδίαση έκτακτων αναγκών, ώστε να επιτυγχάνεται η ετοιμότητα των στρατιωτικών και πολιτικών δυνάμεων για την ομαλή μετάπτωση από την κατάσταση ειρήνης στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Προσφύγων

Τέλος οι πλειστηριασμοί για τ/κ κατοικίες, μόνο για πρώτη κατοικία σε εκτοπισμένους

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/06/2025, εξέτασε τους ακόλουθους κανονισμούς:  Οι περί Τουρκοκυπριακών Περιουσιών (Διαχείριση και Άλλα Θέματα) (Προσωρινές Διατάξεις) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί

Ενέργειας

Έγκριση αύξησης 3%, αντί 7,5%, ζήτησε τελικά από ΡΑΕΚ λέει ο Πρόεδρος ΑΗΚ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 17/06/2025, συζήτησε τα ακόλουθα θέματα:  Διατίμηση Ηλεκτρικού Ρεύματος  Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα μέσω