Αποφάσεις Ολομέλειας: Επέκταση μειωμένου φόρου καυσίμων και καταψήφιση αναπομπής ΠτΔ για τ/κ ακίνητα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 27/04/2023, υπερψήφισε την επέκταση μέχρι και την 30η Ιουνίου 2023 της περιόδου εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης με τον οποίο επιβαρύνονται προϊόντα συγκεκριμένων κλάσεων καυσίμων. 

Επιπρόσθετα, καταψηφίστηκε η αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με την πρόταση νόμου, σκοπός της οποίας είναι προτού παραχωρηθεί σε οποιοδήποτε δικαιούχο τουρκοκυπριακή ακίνητη ιδιοκτησία για σκοπούς στέγασης ή αυτοστέγασης ή επαγγελματικής χρήσης, ο Κηδεμόνας Τουρκοκυπριακών Περιουσιών για σκοπούς ασφάλειας θα πρέπει να μεριμνά για τη διενέργεια σχετικής μελέτης για τη στατική επάρκεια του συγκεκριμένου ακινήτου.  

Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  

Ο περί Φόρων Κατανάλωσης (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2023 

Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η τροποποίηση του Πρώτου Παραρτήματος των περί Φόρων Κατανάλωσης Νόμων του 2004, έως (Τροποποιητικός) του 2023, στην έκταση που αφορά τους συντελεστές ειδικού φόρου κατανάλωσης με τους οποίους επιβαρύνονται τα προϊόντα των κλάσεων 1), 2), 3), 4), 6), 7), 9), 10), 11) και 13) του υπό αναφορά Παραρτήματος.  

Με την τροποποίηση σκοπείται η προσωρινή και για καθορισμένο χρονικό διάστημα (μέχρι και την 30η Ιουνίου 2023) μείωση των συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης με τους οποίους επιβαρύνονται τα προϊόντα των ανωτέρω κλάσεων του Πρώτου Παραρτήματος, προκειμένου να υπάρξει ελάφρυνση του οικονομικού κόστους με το οποίο επιβαρύνονται το καταναλωτικό κοινό ως επίσης και οι επιχειρήσεις στη Δημοκρατία, στα πλαίσια της προώθησης πολιτικών άμβλυνσης των πληθωριστικών πιέσεων σε σχέση με την αύξηση που παρουσιάζουν οι τιμές ενέργειας.  

Σημειώνεται πως έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών, οι μειώσεις των τελών θα συνεχιστούν κατά 100% και όχι κατά 50% που προνοούσε το αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου.  

Επέκταση μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι 30 Ιουνίου ψήφισε η Βουλή

Την επέκταση της εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι την 30η Ιουνίου 2023, υπερψήφισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής.

Το αρχικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση προνοούσε όπως η μείωση αυτή στον φόρο κατανάλωσης περιοριστεί στο 50% της προηγούμενης μείωσης. Ωστόσο κατά την εξέταση του θέματος από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η μείωση επανήλθε στο 100%.

Ο αρχικός περιορισμός της μείωσης, προκάλεσε επικρίσεις Βουλευτών προς την Κυβέρνηση, οι οποίοι παράλληλα την κάλεσαν να λάβει κι άλλα μέτρα για να ανακουφίσει τους πολίτες από τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είπε ότι ομόφωνα η Επιτροπή Οικονομικών τροποποίησε τον νόμο για να συνεχιστεί η μείωση των τελών που ισχύει σήμερα στο 100%. Είναι κοινή διαπίστωση, όπως είπε, ότι τέτοια μέτρα βοηθούν τα κυπριακά νοικοκυριά να καταπολεμήσουν την ακρίβεια συνεπεία του πληθωρισμού.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Καυκαλιάς ανέφερε ότι την ώρα που η κοινωνία ασφυκτιεί και περιμένει μέτρα ανακούφισης, η πρώτη πολιτική πράξη της νέας κυβέρνησης ήταν να καταθέσει νομοσχέδιο που περιορίζει τον φόρο κατανάλωσης στο 50% της υφιστάμενης μείωσης, φορτώνοντας 4-5 σεντ ανά λίτρο κατανάλωσης. Χαρακτήρισε την πρόταση απογοητευτική και κάλεσε την Κυβέρνηση να αποδεχτεί τη θέση της Βουλής, ώστε να παραμείνει η μείωση ως έχει. Κάλεσε επίσης την Κυβέρνηση με την αίσθηση του κατεπείγοντος να επεξεργαστεί και να καταθέσει ολοκληρωμένο πλαίσιο, με μέτρα στήριξης της κοινωνίας για αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου, είπε ότι μπορεί να έχουν πέσει ελάχιστα οι τιμές των καυσίμων, η αβεβαιότητα όμως μεγαλώνει λόγω της ακρίβειας, του πληθωρισμού, της αύξησης των επιτοκίων. Σε καμιά περίπτωση, ανέφερε, δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση ώστε να κάνουμε λιγότερα από αυτά που κάνουμε σήμερα. Πρόσθεσε ότι αν ανησυχεί όντως το κράτος για τη διαφύλαξη των δημοσίων οικονομικών, τότε θα πρέπει να κάνει ελέγχους για τα εκατομμύρια που χάνει από το παράνομο εμπόριο καυσίμων από τα κατεχόμενα και να δώσει κίνητρα για να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο και ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο όπως έχει τροποποιηθεί, εκφράζοντας παράλληλα επιφύλαξη για απόφαση της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου στις 3 Νοεμβρίου του 2022 για παρόμοιο θέμα, που αναφέρει ότι παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης είπε ότι πρόκειται για το δεύτερο σημαντικό θέμα στο οποίο η Κυβέρνηση έχει μηδενική στήριξη εντός της Βουλής, που αφορά την πολιτική της Κυβέρνησης έναντι της οικονομίας και της ακρίβειας. Πρόσθεσε ότι σε μια περίοδο σοβαρών ζητημάτων με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό «διερωτόμαστε με ποια πολιτική και οικονομική φιλοσοφία θέλουμε να τερματίσουμε κατά το ήμισυ ένα από τα λίγα μέτρα στήριξης του πολίτη που λήφθηκε». Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος πρέπει να πάρει το ηχηρό πολιτικό μήνυμα του συνόλου της Βουλής και να προβληματιστεί και για άλλα μέτρα στήριξης του πολίτη σε μια περίοδο που αναμένεται η καταγραφή πλεονάσματος.

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Σάβια Ορφανίδου είπε ότι το συγκεκριμένο μέτρο ήταν από τα πιο σημαντικά που λήφθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Ο ΔΗΣΥ, ανέφερε, διαφώνησε από την πρώτη στιγμή με τον περιορισμό της αρχικής μείωσης στο 50%. Τη στιγμή που λέει η Κυβέρνηση ότι θα μειώσει τον ΦΠΑ σε άλλα βασικά αγαθά δεν μπορεί να το αυξάνει αλλού.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης, είπε ότι τρομάζει γιατί εδώ και δύο μήνες δεν άκουσαν από την παρούσα κυβέρνηση κάτι στοιχειώδες για το θέμα του πληθωρισμού. Είπε ότι άλλα έλεγαν πριν από τις εκλογές και άλλα πράττουν τώρα. Κάλεσε την Κυβέρνηση να επανέλθει στη λογική και να φέρει μέτρα μείωσης του πληθωρισμού.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ- Συνεργασία Αλέκος Τρυφωνίδης είπε ότι γνωρίζουν τις ευαισθησίες του Υπουργού Οικονομικών για το θέμα των εκποιήσεων και των επιτοκίων και σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν μηδενικοί συντελεστές ΦΠΑ στα τρόφιμα και άλλα βασικά προϊόντα. «Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και πάντα θα είμαστε μπροστάρηδες για να την ανακουφίσουμε», είπε.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά εξέφρασε την έκπληξη του για την πρόθεση της Κυβέρνησης να βάλει 4,2 σεντ το λίτρο στα καύσιμα. Υπενθύμισε ότι όταν έφερε το μέτρο αυτό η προηγούμενη Κυβέρνηση κάποια από τα νυν συμπολιτευόμενα κόμματα το έκριναν ως ανεπαρκή. Το μέτρο, είπε, βοηθά την οικονομική δραστηριότητα, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αυτοτελώς εργαζόμενους. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει δημοσιονομική ανάγκη για επαναφορά της φορολογίας και είπε ότι είναι εκπληκτικό να επιβάλλονται φορολογίες την ώρα που αναμένεται ένα καλό πλεόνασμα. Όσον αφορά τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά είπε ότι αυτό που έχει δει δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό.

Σε δευτερολογία της η κα. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι όσον αφορά τη πρόθεση για μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, ακούει επικρίσεις για κάτι που ακόμα δεν έχουν δει. Μα λένε, πρόσθεσε, ότι δεν είναι επαρκής η μείωση του ΦΠΑ όταν επί της προηγούμενης Κυβέρνησης δεν υπήρξε καμιά. Απαντώντας στον κ. Χατζηγιάννη είπε ότι η ίδια τρόμαξε όταν τον Φεβρουάριο του 2023, όταν η Βουλή ήταν κλειστή έληγε η επιδότηση της μείωσης της τιμής των καυσίμων και αν δεν ήταν η παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής, σε συνεννόηση με κάποιους βουλευτές, θα άφηναν τον κόσμο να πληρώνει για 15 μέρες 100% τον φόρο. Πρόσθεσε ότι όταν έκριναν όντως ανεπαρκές το μέτρο, ήταν όταν η τιμή του βαρελιού ήταν διπλάσια από τώρα. Από τη στιγμή που υπάρχει σταθεροποίηση στην τιμή, είπε, κρίθηκε ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση της επιδότησης, ώστε να υπάρχουν εφεδρείες για μελλοντική αύξηση των καυσίμων. Παρά ταύτα ανέφερε, σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ αποφασίστηκε η παράταση στο 100% μέχρι 30 Ιουνίου

Τέλος ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας που προέδρευε της Ολομέλειας, είπε χαριτολογώντας ότι η Κυβέρνηση παρά το νεαρό της ηλικίας της κατάφερε να φέρει τη Βουλή σε ένα αρραγές μέτωπο, που σημαίνει ότι πάει καλά.

Ο περί Αστυνομίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 7) Νόμος του 2022  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα σε μέλη της Αστυνομίας που διορίστηκαν ως Ειδικοί Αστυνομικοί (μισθοδοτικής κλίμακας Α1-Α2-Α5 ή Α1-Α3-Α5) ή ως Αστυφύλακες (μισθοδοτικής κλίμακας Α3-Α5-Α7), και τα οποία κατέχουν τα προσόντα ειδικοτήτων χειριστών πτητικών μέσων, μηχανικών πτητικών μέσων, ηλεκτρονικών μηχανικών πτητικών μέσων, κυβερνητών αστυνομικών ακάτων, ηλεκτρονικών αστυνομικών ακάτων, μηχανολόγων μηχανικών αστυνομικών ακάτων και τους έχουν ανατεθεί και εκτελούν τέτοια καθήκοντα στην Αστυνομία, να μπορούν τουλάχιστον να διεκδικούν διορισμό τους σε εξειδικευμένη θέση της ειδικότητας που κατέχουν και τα καθήκοντα της οποίας εκτελούν, μισθοδοτική κλίμακας Α8-Α9-Α10-Α12, όταν αυτή κενωθεί, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. 

Οι περί Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Μέση Εκπαίδευση-Θέση Καθηγητή (Σχέδια Υπηρεσίας) Κανονισμοί του 2022  

Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω σχέδιο υπηρεσίας σκοπός του οποίου είναι η τροποποίηση του σχεδίου υπηρεσίας για τη θέση Καθηγητή στη Μέση Εκπαίδευση, η οποία καθορίζεται ως θέση πρώτου διορισμού (Κλίμακα Α8 – Α10 και Α11), ώστε στα απαιτούμενα προσόντα να περιληφθεί το πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο Αρμενικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας 3 στην ειδικότητα της Αρμενικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας 

Οι περί Τμήματος Γεωργίας – Θέση Ανώτερου Επιθεωρητή Γεωργίας (Σχέδια Υπηρεσίας) Κανονισμοί του 2023 

Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω σχέδιο υπηρεσίας σκοπός του οποίου είναι η τροποποίηση του σχεδίου υπηρεσίας για τη θέση Ανώτερου Γεωργικού Επιθεωρητή στο Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ώστε να εκσυγχρονιστεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών του εν λόγω τμήματος και να μετονομασθεί ο τίτλος της θέσης σε Ανώτερο Επιθεωρητή Γεωργίας.  

Αναλυτικά τα σχέδια νόμου η αναπομπή των οποίων καταψηφίστηκε: 

Ο περί Τουρκοκυπριακών Περιουσιών (Διαχείριση και Άλλα Θέματα) (Προσωρινές Διατάξεις) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2022  

Η Ολομέλεια καταψήφισε την αναπομπή της πιο πάνω πρότασης νόμου σκοπός της οποίας είναι προτού παραχωρηθεί σε οποιοδήποτε δικαιούχο τουρκοκυπριακή ακίνητη ιδιοκτησία για σκοπούς στέγασης ή αυτοστέγασης ή επαγγελματικής χρήσης, ο Κηδεμόνας Τουρκοκυπριακών Περιουσιών για σκοπούς ασφάλειας θα πρέπει να μεριμνά για τη διενέργεια σχετικής μελέτης για τη στατική επάρκεια του συγκεκριμένου ακινήτου. 

Η Ολομέλεια απέρριψε ομόφωνα την αναπομπή του ΠτΔ για τις τ/κ περιουσίες

Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε ομόφωνα την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο νόμο περί Τουρκοκυπριακών Περιουσιών τον οποίο ψήφισε στις 30 του περασμένου Μαρτίου.

Ο νόμος αναπέμφθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 12 Απριλίου 2023 κατ’ επίκληση του άρθρου 51.1 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανάμεσα στους λόγους αναπομπής ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι με το νόμο η νομοθετική εξουσία επεμβαίνει στον τομέα αρμοδιότητας της εκτελεστικής εξουσίας, κατά παράβαση της αρχής της Διάκρισης των Εξουσιών.

Ανέφερε ακόμα ότι η εκτελεστική εξουσία ετοίμασε νομοσχέδια που ρυθμίζουν τον σκοπό του υπό αναπομπή Νόμου και αναμένεται μετά τον Μάιο να κατατεθούν στη Βουλή.

Σημείωσε επίσης ότι ο αναπεμφθείς νόμος επιφέρει αύξηση των προβλεπόμενων δαπανών του κράτους.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Νίκος Κέττηρος, σημείωσε ότι η ανάγκη για έλεγχο προέκυψε μετά από ένα τραγικό σεισμό στην Τουρκία και Συρία και θα ήταν ανεύθυνοι, όπως είπε αν δεν συνυπολόγιζαν αυτό το γεγονός. Πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να μην συνυπολογίζει ενδεχόμενο σεισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σημείωσε ότι η αναπομπή δεν είναι της εκτελεστικής εξουσίας αλλά του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη. Το θέμα, είπε αφορά την ασφάλεια και υγεία όχι μόνο των κατοίκων στις τ/κ κατοικίες αλλά και ενός κρίσιμου αριθμού ατόμων που επισκέπτεται επαγγελματικά υποστατικά σε τ/κ περιουσίες.

Όσον αφορά το κόστος, είπε ότι η υπηρεσία υποχρεούται να προχωρήσει πρώτα στη διενέργεια μελέτης και όχι στις επιδιορθώσεις. Μπορεί, όπως είπε, η υπηρεσία να υποχρεώσει τον ενοικιαστή να κάνει τις εργασίες ή να θέσει ψηλότερο ενοίκιο για να πάρει πίσω το ποσό που επένδυσε. Δεν μπορεί, όπως είπε, να προϋπολογίζονται χωρίς μελέτη 30.000 ευρώ για την επισκευή μιας κατοικίας και όταν μπαίνουν μέσα οι τεχνίτες να φτάνει το κόστος στις 95 χιλιάδες, όπως υπήρξε σε συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Γεωργίου, εξέφρασε την έκπληξή του για την αναπομπή του Προέδρου σε ένα ζήτημα που αφορά τον προσφυγικό κόσμο και με στόχο να διασφαλιστεί η ασφάλεια και υγεία του. Όπως είπε, η αναπομπή αυτή ακυρώνει και είναι ανακόλουθη με τη φιλοσοφία και την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης που εξήγγειλε το σχέδιο για τις προσφυγικές πολυκατοικίες. Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για ζήτημα αύξησης δαπανών, αφού μέσα από τη διενέργεια στατική μελέτης, είναι δυνατόν να προληφθούν φαινόμενα κατασπατάλησης χρήματος κατά την επιδιόρθωση τ/κ κατοικιών, που πολλές φορές στοίχισαν πολύ περισσότερο από 35.000 ευρώ που είναι το ανώτατο όριο.

Εξέφρασε επίσης απογοήτευση για την αναφορά του Προέδρου για τα επαγγελματικά υποστατικά και την ομολογία ότι δεν υπάρχει μελέτη και το κράτος μισθώνει επικίνδυνα υποστατικά λαμβάνοντας το 80% του αγοραίου ενοικίου.

Ο κ. Γεωργίου, ανέφερε ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση φέρει σχετικά νομοσχέδια και υπερψηφιστούν είναι έτοιμοι να ψηφίσουν καταργητικό νόμο για την συγκεκριμένη πρόταση.

Ο επίσης Βουλευτής ΔΗΣΥ Κυριακός Χατζηγιάννης κάλεσε την Κυβέρνηση να είναι ευαίσθητη για την ποιότητα όλων των τ/κ κατοικιών που δεν θα περάσουν από τη διαδικασία της μεταβίβασης και βρίσκονται σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Ζήτησε να υπάρξει πρόγραμμα από πλευράς της Κυβέρνησης με τρόπο που να διασφαλιστεί σε απόλυτο βαθμό η ασφάλεια αυτών των κατοικιών.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Σενέκκης είπε πως διαφωνεί ότι η επιδίωξη αυξημένης ασφάλειας είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας αλλά, όπως είπε, είναι και της νομοθετικής εξουσίας και δεν έχουν ισχύ τα περί διάκρισης εξουσιών. Όπως ανέφερε, τίθεται περισσότερο ένα ζήτημα ηθικής τάξης και πρέπει να επιδεικνύεται περισσότερος σεβασμός από όλους σε μια πρόταση προς την ορθή κατεύθυνση και να συζητείται εγκαίρως εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων.

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου είπε ότι τα έξοδα που αναφέρονται στην πρόταση δεν αφορούν κάποιο είδος πολυτελείας αλλά γίνονται έξοδα ώστε το σπίτι που τους δίνεται να μην πέσει στο κεφάλι των δικαιούχων και να μπορούν να επιβιώσουν σε αυτό. Είπε επίσης ότι κερδίζεται πολύς χρόνος αν αυτό γίνεται πριν από την παράδοση του σπιτιού.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ – Συνεργασία Μιχάλης Γιακουμή είπε ότι η στατική μελέτη είναι αναγκαία για οικίες που είναι άνω των 50 ετών και κάλεσε την εκτελεστική εξουσία να αναθεωρήσει τη στάση της στην συγκεκριμένη πρόταση νόμου. Την κάλεσε επίσης να φέρει και ενώπιον της Βουλής τα νέα κριτήρια διάθεσης των τ/κ περιουσιών.

Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που αποσύρθηκαν: 

Ο περί Κτηνιατρικών Τελών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2022 

Ο περί Σπόρων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2022 και Οι περί Σπόρων (Τέλη) Κανονισμοί του 2022 

Οι περί Δασών (Άδειες, Χρήση Δασικών Δρόμων και Εξαγωγή Δασικών Προϊόντων) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2021 

Οι περί Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (Είσπραξη Τελών για Παρεχόμενες Υπηρεσίες εκτός ΓΕΣΥ) Κανονισμοί του 2022 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Αλλαγές Επαρχιακών Οργανισμών, πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, κανονισμοί ΚΦΙΚΒ, διορισμοί δημοσίου και ποινικοποίηση ψευδών καταθέσεων

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/05/2024, υπερψήφισε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, τους κανονισμούς του ΚΦΙΚΒ, τις γραπτές εξετάσεις διορισμού στη δημόσια υπηρεσία για τις κλίμακες Α9 και Α11, καθώς και την ποινικοποίηση των ψευδών καταθέσεων στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.  Αναλυτικά τα σχέδια

Ελέγχου

Ξεκινά η σύνταξη νομοσχεδίου για εκσυγχρονισμό της ΝΥ, είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/05/2024, εξέτασε την ακόλουθη ειδική έκθεση: Ειδική Έκθεση 19.3.2024 (ΥΔΔΤ/01/2024)-Έλεγχος Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ξεκινά η σύνταξη νομοσχεδίου για εκσυγχρονισμό της ΝΥ, είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και ξεκινά η σύνταξη σχετικού νομοσχεδίου για τον