Άμεση ανάγκη η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Την Έκθεση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας για το 2020 και τις μελλοντικές προκλήσεις, παρουσίασε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο Πρόεδρός της Γιώργος Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου έκανε έκκληση στη Βουλή να ψηφίσει το συντομότερο τους νόμους για τη μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας. Σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης και πρέπει να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους.

Περαιτέρω ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στους δύο στόχους που θέτει η ΕΔΥ. Αυτοί είναι, η ανάγκη για επίσπευση και εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε όλο το φάσμα της κρατικής μηχανής και η αναγκαιότητα μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας, η οποία όπως είπε, δεν τελειώνει με τη ψήφιση της νομοθεσίας από τη Βουλή. Υπάρχουν και άλλοι τομείς, πρόσθεσε, όπως οι διαδικασίες που ακολουθούνται, το θεσμικό πλαίσιο κ.α.

Πηγή- ΚΥΠΕ

Δείτε Περισσότερα

Αποφάσεις Ολομέλειας

Ζήτησαν φορολόγηση υπερκερδών εταιρειών ενέργειας οι βουλευτές, έντονη κριτική με αφορμή μέτρα για πρόσφυγες

Η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 22/02/2024, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου και της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, ύψους €5.710.717 και €353.38 αντίστοιχα.   Αναλυτικά τα σχέδια νόμου που υπερψηφίστηκαν:  Ο περί Προϋπολογισμού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου του 2024 Νόμος του 2024   Η Ολομέλεια υπερψήφισε το πιο πάνω νομοσχέδιο