Αλλαγές στις δημόσιες συμβάσεις και όριο 6 μηνών για εξέταση ποινικής καταδίκης

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 13/11/2024, εξέτασε τα ακόλουθα σχέδια νόμου: 

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η βελτίωση υφιστάμενων διαδικασιών με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία των αρμόδιων οργάνων.  

Αλλαγές στους κανονισμούς για δημόσιες συμβάσεις εξετάζει η Επ. Νομικών

Στην ανάγκη για βελτίωση του διαδικαστικού πλαισίου που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις εστίασε η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, κατά την οποία παρουσιάστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο οι τροποποιητικοί κανονισμοί. Εξάλλου, στην αρχή της συνεδρίασης εγγράφηκε με πρόταση του ΔΗΣΥ αυτεπάγγελτο θέμα προς συζήτηση, αναφορικά με το νομικό πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων, καθώς και με τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω του τερματισμού μεγάλων δημόσιων έργων.   

Σε σημείωμα του Γενικού Λογιστηρίου με τις τροποποιήσεις των κανονισμών, το οποίο παρουσιάστηκε στην Επιτροπή, περιλαμβάνονται προσθήκες και αλλαγές, που αφορούν τόσο στη διαδικασία έγκρισης των αλλαγών σε δημόσιες συμβάσεις και στη διαδικασία αποκλεισμών, όσο και στην αξία των αλλαγών, καθώς και στις οικονομικές και στις χρονικές απαιτήσεις που υποβάλλονται από τα συμβαλλόμενα μέρη.   

Επίσης, εισάγεται η δυνατότητα διορισμού λειτουργού άλλης αναθέτουσας αρχής ως Συντονιστή Σύμβασης, θεσμοθετείται ο επιτόπιος έλεγχος των χώρων εκτέλεσης συμβάσεων, ενώ ρυθμίζεται και η περίπτωση ετοιμασίας τελικής έκθεσης αξιολόγησης για τις περιπτώσεις διακοπής συμβάσεων. Σκοπός των τροποποιήσεων, όπως αναφέρθηκε ενώπιον της Επιτροπής, είναι να υπάρχει περισσότερη ευελιξία στη εξέταση των αλλαγών σε δημόσιες συμβάσεις, αλλά και αποτελεσματικότερη λειτουργία των αρμόδιων οργάνων.   

Εξάλλου, εισάγονται και ρυθμίσεις με σκοπό τη μείωση των θεμάτων που εξετάζει η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών, η οποία αυτή τη στιγμή εξετάζει ετησίως 900 θέματα. Σκοπός είναι ο αριθμός αυτός να μειωθεί στα 600, καθώς για τις συμβάσεις αξίας μέχρι €100.000, οποιεσδήποτε αλλαγές ή απαιτήσεις θα εγκρίνονται από τον προϊστάμενο της αναθέτουσας αρχής.   

Κατά τη συνεδρίαση, η Ελεγκτική Υπηρεσία ζήτησε, μεταξύ άλλων, να οριστεί ότι θα υποβάλλεται έκθεση τερματισμού σύμβασης εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, ενώ το ΕΤΕΚ επεσήμανε ότι χρειάζεται να διασφαλιστεί η νομιμότητα της πρόνοιας για επιτόπια αυτοψία στον χώρο εκτέλεσης συμβάσεων, αναφέροντας ότι στο εξωτερικό αυτό γίνεται από κάποιο ανεξάρτητο σώμα. Η ΟΕΒ αναγνώρισε ως σημαντική την πρωτοβουλία για τροποποιήσεις, ανέφερε όμως ότι δεν έγινε διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα μέρη και ότι είναι καλό να γίνει. Πάντως, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, υπογράμμισε κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή την ανάγκη να παρίσταται στις επόμενες συνεδριάσεις για το θέμα και η Νομική Υπηρεσία.  

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, ανέφερε ότι το θέμα θα τεθεί εκ νέου στην ημερήσια διάταξη σε διάστημα δύο εβδομάδων, σε συνάρτηση και με το θέμα που ενέγραψε ο ΔΗΣΥ για το νομικό πλαίσιο που αφορά στη διαδικασία σύναψης δημοσίου συμβάσεων, τον καταρτισμό και την κατακύρωση και την παρακολούθησή τους, όπως επίσης και τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω του τερματισμού μεγάλο δημόσιων έργων.    

Αναφορικά με την κατάθεση κανονισμών για το συγκεκριμένο θέμα, είπε ότι στη συνεδρίαση θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, οι Υπουργοί Οικονομικών και Επικοινωνιών, Μεταφορών και Έργων, ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο το οποίο θα προστατεύει ουσιαστικά και θα ισχυροποιεί το δημόσιο συμφέρον.   

«Είναι ένα θέμα, μια γάγγραινα αν θέλετε, που απασχολεί τον δημόσιο βίο, τον δημόσιο διάλογο και χρεώνει βεβαίως τον δημόσιο κορβανά με πάρα πολλά εκατομμύρια», είπε και αναφέρθηκε στην ανάγκη να εντοπιστούν και οι λόγοι που τερματίζονται μεγάλα δημόσια έργα.   

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η εισήγηση του αυτεπάγγελτου θέματος θα γίνει βήμα και για δημόσια διαβούλευση, απάντησε ότι θα είναι όχι μόνο βήμα διαβούλευσης, αλλά και «ένα βήμα νομοθετικής πρωτοβουλίας, η οποία θα καταλήξει σε ψήφιση συγκεκριμένης νομοθεσίας στη Βουλή, ούτως ώστε πλέον τα πράγματα να λειτουργήσουν σε ένα πιο βιώσιμο επίπεδο, ένα επίπεδο το οποίο θα υπερασπίζεται πρώτα και πάνω απ’ όλα και το τελευταίο ευρώ του Κύπριου φορολογούμενου πολίτη».   

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, ανέδειξε ως μία από τις πιο σοβαρές παραμέτρους τις τροποποίησεις των κανονισμών τη διαδικασία αποκλεισμού κάποιου αναδόχου, όταν αυτός δεν συμμορφώνεται και δεν τηρεί τους όρους της συμφωνίας. «Αυτό το φαινόμενο είναι πράγματι σήμερα πολύ επίκαιρο, καθότι έχουμε μπροστά μας ως κοινωνία και ως κράτος πέντε τουλάχιστον συμβάσεις δημοσίων έργων, οι οποίες έχουν διακοπεί και έχουν διακοπεί γιατί η περαιτέρω καθυστέρηση ήταν όχι προς το συμφέρον των πολιτών και του κράτους», σημείωσε.   

Καθήκον της νομοθετικής εξουσίας και του κράτους, είπε ο κ. Λεωνίδου, είναι να αντλήσουν γνώση και εμπειρία από αυτά τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν από τις προηγούμενες συμβάσεις, ώστε να διαμορφωθεί «ένα νομικό πλαίσιο που να εμποδίζει πλέον τον οποιονδήποτε, ο οποίος κοροϊδεύει το κράτος». 

«Δεν θα ανεχτούμε άλλους τέτοιους αναδόχους οι οποίοι χρησιμοποιούν το κράτος», είπε ο Βουλευτής, κάνοντας λόγο για αναστάτωση αλλά και ζημιά προς τους πολίτες λόγω αυτής της πρακτικής. Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κυβέρνηση θα επιληφθεί αμέσως όλων αυτών των εκκρεμοτήτων και ότι η Βουλή θα δώσει νομοθετικά εργαλεία για να υπάρξουν άμεσα ρυθμίσεις, σημειώνοντας ότι γι’ αυτό και υπήρξε συμφωνία στην εγγραφή του θέματος από τον ΔΗΣΥ. 

Συναφείς Δημοσιεύσεις στα ΜΕ: 

Stockwatch: Στη «μέγγενη» η κυβέρνηση για τις δημόσιες συμβάσεις 

Stockwatch: Στο μικροσκόπιο της Βουλής οι έξι τερματισμένες συμβάσεις 

Stockwatch: Νέο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων στη σκιά αναστολής έργων 

Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου σκοπός της οποίας είναι η αύξηση της προθεσμίας για υποβολή αιτήματος προσώπου για εξέταση καταδίκης του σε ποινική υπόθεση με σκοπό την αποκατάστασή του υπό το φως της σχετικής απόφασης του ΕΔΑΔ που το αφορά, από τους τρεις (3) μήνες από την τελεσιδικία της εν λόγω απόφασης που ισχύει σήμερα, στα τρία (3) χρόνια και πρόσδοση αναδρομικής ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων, ώστε αυτές να τυγχάνουν εφαρμογής και σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση του ΕΔΑΔ έχει ήδη τελεσιδικήσει.  

Στους 6 μήνες τα αιτήματα για εξέταση ποινικής καταδίκης αποφάσισε η Επ. Νομικών  

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος για εξέταση καταδίκης σε ποινική υπόθεση από τους 3 στους 6 μήνες αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών την Τετάρτη. Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Νομικής Υπηρεσίας ανέφεραν ότι έχουν την ίδια άποψη, ενώ οι εκπρόσωποι του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ανέφεραν ότι θα αποστείλουν τις γραπτές θέσεις τους στην Επιτροπή Νομικών.   

Η Επιτροπή συζήτησε επί της αρχής την πρόταση νόμου του μεμονωμένου σοσιαλιστή Βουλευτή Κωστή Ευσταθίου για αύξηση της προθεσμίας για υποβολή αιτήματος προσώπου για εξέταση καταδίκης του σε ποινική υπόθεση με σκοπό την αποκατάστασή του υπό το φως της σχετικής απόφασης του ΕΔΑΔ που το αφορά, από τους τρεις (3) μήνες από την τελεσιδικία της εν λόγω απόφασης που ισχύει σήμερα, στα τρία (3) χρόνια και πρόσδοση αναδρομικής ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων, ώστε αυτές να τυγχάνουν εφαρμογής και σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση του ΕΔΑΔ έχει ήδη τελεσιδικήσει.   

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Κωστής Ευσταθίου παρουσίασε την πρόταση νόμου που κατέθεσε, προτείνοντας παράλληλα την παράταση από τους 3 μήνες στο 1 έτος, για σκοπούς συναίνεσης, προκειμένου οι επηρεαζόμενοι να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο για την υποβολή του αιτήματός τους.   

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία για το εν λόγω θέμα, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο και η Νομική Υπηρεσία έχουν τις ίδιες απόψεις επί του θέματος.  

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας εξέφρασε τη θέση ότι η τρέχουσα προθεσμία είναι «επαρκής». Ανέφερε ότι η εισήγηση για παράταση της προθεσμίας στα 3 χρόνια είναι «υπερβολή», προσθέτοντας ότι η παράταση στους 6 μήνες είναι «μια χαρά».    

Ακόμη, εξέφρασε τη διαφωνία της Νομικής Υπηρεσίας με τη μεταβατική διάταξη της πρότασης νόμου, επισημαίνοντας ότι «φωτογραφίζει συγκεκριμένο αιτητή» και υποδεικνύοντας ότι «δεν γίνεται να νομοθετούμε για συγκεκριμένα πρόσωπα». Η πρόταση νόμου παραβιάζει βασικές αρχές δικαίου, όπως την ασφάλεια δικαίου και την τελεσιδικία, κατέληξε.   

Η εκπρόσωπος της Επιτρόπου Διοικήσεως, Νάγια Χριστοδούλου, είπε ότι όσα ανέφερε η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας «προβληματίζουν», προσθέτοντας ότι όσα λέχθηκαν στη συνεδρία θα μεταφερθούν στην Επίτροπο, το Γραφείο της οποίας θα αποστείλει γραπτώς τις θέσεις του επί του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών.   

Η εκπρόσωπος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ) είπε ότι ο Σύλλογος συμφωνεί με την πρόταση νόμου, εντούτοις ζητά χρόνο για να τοποθετηθεί γραπτώς.   

Σε διευκρινιστική παρέμβασή του ο Κωστής Ευσταθίου αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός νεαρού «που καταδικάστηκε και εν τέλει δικαιώθηκε, αλλά επί 15 χρόνια αντιμετωπίζει τις συνέπειες μιας ουσιαστικά παράνομης καταδίκης». Όπως είπε, πρόκειται για ένα λεπτό ζήτημα, προσθέτοντας ότι δεν έθεσε το ζήτημα για να παρέμβει σε εκκρεμούσα νομική διαδικασία.   

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, πρότεινε να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στις διαδικασίες για παράταση της προθεσμίας από τους 3 στους 6 μήνες. Η πρότασή του έγινε αποδεκτή τόσο από τα μέλη της Επιτροπής όσο και από τους εκπροσώπους των αρμόδιων υπηρεσιών.   

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο κ. Ευσταθίου, ανέφερε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη συνεδρία συμφώνησαν ότι «η χρονικά στενή προθεσμία των 3 μηνών είναι απαράδεκτη» και ότι θα αυξηθεί στους 6 μήνες. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι με αυτήν την προσέγγιση θα συμφωνήσει και το Ανώτατο Δικαστήριο σε ό,τι αφορά εκκρεμούσες υποθέσεις, όπου πάρα πολλοί αδικηθέντες διεκδικούν την αποκατάστασή τους.    

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ευσταθίου εξήγησε ότι εάν καταδικαστεί κάποιος από δικαστήριο της Κύπρου και αποδειχθεί στο ΕΔΑΔ ότι παραβιάστηκε η δίκαιη δίκη και παραβιάστηκαν τα ανθρώπινά του δικαιώματα, δικαιούται να στραφεί στο Ανώτατο Δικαστήριο και να ζητήσει την ακύρωση της απόφασης ή τουλάχιστον την αποκατάστασή του.   

Καταληκτικά, σημείωσε ότι η προθεσμία των 3 μηνών «εμπόδιζε και εμποδίζει οποιονδήποτε επιθυμεί να μελετήσει μια υπόθεση και να καταχωρίσει αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο», υποδεικνύοντας ότι «χρειάζεται μεγαλύτερη προθεσμία». 

Η Επιτροπή εξέτασε τα πιο πάνω νομοσχέδια σκοπός των οποίων είναι η θέσπιση νομικού πλαισίου για τους Χώρους Κράτησης Παιδιών.  

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο σκοπός του οποίου είναι η θέσπιση νομικού πλαισίου σχετικά με τον θεσμό του Επιτρόπου Νομοθεσίας.  

Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου για τη λήψη τελικής απόφασης, σκοπός της οποίας είναι η θέσπιση νομοθεσίας για την ποινικοποίηση της μη συναινετικής χρήσης προσωπικών εικόνων ερωτικού ή/και σεξουαλικού περιεχομένου, η ούτω καλούμενη «εκδικητική πορνογραφία». 

Η Επιτροπή εξέτασε την πιο πάνω πρόταση νόμου για τη λήψη τελικής απόφασης, σκοπός της οποίας είναι ο καθορισμός συγκεκριμένης προθεσμίας εντός της οποίας ο πιστωτής είτε αυτοπροσώπως είτε διά εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου του θα πρέπει να αποσύρει την εγγραφή δικαστικής απόφασης σε ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, σε περίπτωση κατά την οποία ο τελευταίος έχει εξοφλήσει πλήρως την απαίτησή του. 

Η Επιτροπή εξέτασε το πιο πάνω νομοσχέδιο και διεξήγαγε διαβούλευση επί των τροπολογιών που υπέβαλαν οι Βουλευτές, οι οποίες θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο που θα υποβληθεί στην Ολομέλεια του Σώματος προς ψήφιση. Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/991 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2022 για την τροποποίηση του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/794, όσον αφορά τη συνεργασία της Ευρωπόλ με ιδιωτικούς φορείς, την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από την Ευρωπόλ προς υποστήριξη ποινικών ερευνών και τον ρόλο της Ευρωπόλ στην έρευνα και στην καινοτομία.  

Τέλος, επιστολή απέστειλε ο ΣΑΚ στη Βουλή για ανανέωση συμβολαίων των Συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών. 

Επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Νομικών της Βουλής απέστειλε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ), με την οποία αιτείται όπως οι Συμβασιούχοι Ειδικοί Αστυνομικοί παραμείνουν προς το παρόν υπό το σημερινό καθεστώς στο σώμα, για τη διαφύλαξη της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, αφού όπως αναφέρει η μη ανανέωση των συμβολαίων τους ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια του κρατικού μηχανισμού, ειδικά σε μια περίοδο που παρατηρείται άνοδος στις εισροές λαθρομεταναστών, λόγω και της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.   

Στην επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, στον Υπουργό Οικονομικών και στον Αρχηγό Αστυνομίας, ο ΣΑΚ αναφέρει ότι οι συμβάσεις των εν λόγω αστυνομικών λήγουν σε 9 μήνες, ενώ σημειώνει πως οι συμβασιούχοι αστυνομικοί αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα της αστυνομικής δύναμης, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και την άμεση ανταπόκριση σε περιστατικά που άπτονται θεμάτων ασφάλειας της πολιτείας.  

Σύμφωνα με τον ΣΑΚ, η λήξη των συμβολαίων τους «θα οδηγήσει σε δύσκολα μονοπάτια, μειώνοντας την επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας και δημιουργώντας κενά ασφαλείας που θα επηρεάσουν αρνητικά την αντίμετωπιση περιστατικών εγκληματικότητας σχετικά με την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, την ασφάλεια των κατοίκων και τον έλεγχο και παρεμπόδιση των λαθρομεταναστών να εισέλθουν στις ελεύθερες περιοχές μέσω κατεχομένων».   

«Η αντιμετώπιση των αυξημένων προκλήσεων που προκύπτουν από την αυξημένη εισροή παράνομων αλλοδαπών απαιτεί ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και επάρκεια στελέχωσης σε κομβικά σημεία. Σε περίπτωση που δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των συμβασιούχων αστυνομικών, το κράτος θα αντιμετωπίσει σοβαρές ελλείψεις που ενδεχομένως να δημιουργήσουν κενά ασφαλείας και να επιδεινώσουν τη διαχείριση των περιοχών που εφάπτονται της λεγόμενης ‘νεκρής ζώνης’», αναφέρει.   

Ο ΣΑΚ σημειώνει ότι «η διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας του κρατικού μηχανισμού απαιτεί τη σύγχρονη και ολοκληρωμένη στρατηγική στελέχωσης της αστυνομίας, η οποία θα συμπεριλαμβάνει τη διατήρηση και ανανέωση των συμβάσεων των υπαρχόντων αστυνομικών τουλάχιστον για ακόμα μία ανανέωση συμβολαίων, κατά τρόπο που να μην τίθεται θέμα μονιμότητας, μέχρι την συμπλήρωση όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού των κενών οργανικών θέσεων».   

Αυτό, προσθέτει, «θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα, τη συνέχεια και την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των αστυνομικών δυνάμεων, ενισχύοντας την ασφάλεια του πολίτη και της περιουσίας του, διαφυλάσσοντας και την εθνική ασφάλεια του κράτους». 

Ο ΣΑΚ ζητά όπως παραμείνουν οι ΣΕΑ προς το παρόν με το καθεστώς που προαναφέρεται στο σώμα για την διαφύλαξη της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, διαφορετικά σημειώνει «η ευθύνη εναπόκειται αποκλειστικά στους αρμόδιους φορείς που θα πάρουν την απόφαση παύσης των ΣΕΑ με το πέρας του υφιστάμενου συμβολαίου». 

Nomoplatform-ΚΥΠΕ 

Δείτε Περισσότερα

Άλλες ειδήσεις

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Επιτροπών/Ολομέλειας 20/01/2025 – 24/01/2025

Δευτέρα 20/01/2025  Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, 9:00 π.μ.  Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, 10:00 π.μ.    Τρίτη 21/01/2025  Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, 8:30 π.μ.  Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, 9:00 π.μ.    Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, 11:00 π.μ.   Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, 11:00 π.μ.      Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών

Εσωτερικών

Λύσεις για νοσηλευτήριο Αγίας Φύλας και νέες προτάσεις για εκλογικά ζητήματα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στις 16/01/2025, συζήτησε το ακόλουθο θέμα:    Επιπτώσεις από την επέκταση του Νοσηλευτηρίου «Mediterranean»  Η Επιτροπή συζήτησε το πιο πάνω θέμα, μέσω του οποίου εξετάστηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται και ο επηρεασμός των ανέσεων των περιοίκων από τη λειτουργία και επέκταση του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου «Mediterranean».   Έξι μήνες